Изабел НЕМЕЧЕК

„В една лодка“

изложба с керамични скулптури

05 – 23 декември 2022

Третата самостоятелната изложба на Изабел Немечек е озаглавена „В една лодка“ и се състои от тридесет керамични скулптури, специално създадени за нея.
Темата „В една лодка“ ни навежда към мисълта, че всички ние споделяме един дом, една земя, един въздух и колкото сме по – обединени и заедно във всички изпитания, толкова по-способни ще бъдем да ги преодоляваме. Ще бъдем по – загрижени и съпричастни един към друг, ще сме готови да споделяме и ще се спасим чрез любовта. Самата керамика „В една лодка“ показва хора в лодка хванати за ръце, в очакване да се случи нещо хубаво, а и дори да не е хубаво – да го посрещнат заедно като една стена. Този зов за обединение ни е толкова болезнено необходим днес, когато живеем във времето на разделението, когато вируси, войни и бедствия искат да ни унищожат и разделят, когато любовта все повече охладнява, а ние все повече се отчуждаваме. И точно в тази криза трябва да си спомним за това, че всички сме в тази лодка и ако на едните хора им е зле, няма как на другите да им е добре…
Всички скулптури на Изабел излъчват доброта, благост, покана за приятелство. Толкова ясно може да се почувства историята на всеки един персонаж – дали ще е кацнал на луна или ще е тичащ след хвърчила, или ще е носещ шипки, балони и цветя, или просто ще е замечтал се в далечината младеж, но разказът тече, а зрителят го вижда и съпреживява.
Изабел Немечек е автор, който върви изключително последователно в своя път на творец, развива се постоянно и не спира да търси нови и нови послания чрез своето изкуството. Показва творбите си и извън България, взима участие в множество изложби в стила на наивизма и не спира да твори.
С тази изложба галерия „Париж“ иска да пожелае на всички почитатели и ценители на изкуството светли Рождественски празници и нека да си пожелаем да не забравяме, че всички сме в една лодка!

Надя Павлова

Видео и снимки от изложбата