Бойко КОЛЕВ

Бойко КОЛЕВ 2017-08-11T17:28:36+00:00
Бойко Колев - художник
Бойко Колев изложба галерия Париж
Бойко Колев изложба 2013

Роден 1968 г. в гр. София.

Художникът изгражда майсторството си след години рисуване на копия и изследване творбите на големите световни художници – Леонардо да Винчи, Рафаело, Брьогел, Ван Гог, Клод Моне, Густав Климт, Модилиани, Салвадор Дали, Рене Магрит и много дуги.

Именно като майстор на копия през 2005 г. той представя първата си изложба в галерия “Париж” – “Пресъздадено” (копия на картини и рисунки от Леонардо да Винчи). Изложбата е открита от големия изследовател на творчеството на Леонардо – Цветан Цеков – Карандаш.

Думите на Карандаш по време на откриването на тази изложба се оказват и пророчески:

” Тази огромна школа ще даде на художника Бойко Колев изключителни технологични и живописни средства, както и големи творчески перспективи за неговото авторско развитие в областта на свободната сюжетна картина. Тази моя прогноза е същевременно и моето пожелание за бъдещето на художника, който уверен съм, ще надхвърли всякакви прогнози, а това точно всички му желаем.”

Високата оценка на критика и публика донася удовлетворение на художника и му дава кураж да отвори нова страница в професионалното си развитие – съвременни авторски произведения, изпълнени с прецизността и стилистиката на хиперреализма.

С тези творби са и  поредицата му изложби в галерия ПАРИЖ:

2009 :: “8” (изложба с 8 произведения) 

2011  ::  “Where do you share?” 

2013 :: “TEN”(изложба с 10 произведения)

Бойко КОЛЕВ :: снимки от ателието