Росен КРЪСТЕВ

Росен КРЪСТЕВ 2017-06-28T20:11:30+00:00
Rossen Krastev - artist
2016 ::
Плакат за изложбата на Росен КРЪСТЕВ в галерия Париж, 2008 г.

Росен КРЪСТЕВ е роден в град Дряново през 1965 г.

Възпитаник е на художествена гимназия “Цанко Лавренов”, Пловдив и на Факултет по Изобразително изкуство, ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Велико Търново – магистърска степен “Живопис”.

Художникът има изключително фина техника и цветоусещане, които умело използва в своите творби – предимно в стил магически реализъм.

Изложби в галерия ПАРИЖ:

 22.04.2008 – 22.05.2008 :: “5 години галерия Париж”

За тази специална изложба галеристката Надя Павлова пише:

“Картините на Росен Кръстев са истории за Играещия Човек, за Homo Ludens, който може да играе, да пее и да свири – и с ябълките, и с облаците, и с перцето, и с хвърчилото, и с отронения пролетен цвят. Пространства на блянове, на неща, които се изплъзват, на игра, която в мечтите винаги присъства. Изпълнени в стил, гравитиращ от фантазен реализъм до сюрреализъм, творбите носят дух на приказност, на фантастичност, на райското състояние преди грехопадението. Сред въображаеми пейзажи с висящи градини и архитектонични структури, вдъхновени от платната на ренесансовите майстори, жени с древни прически се реят в игра с облаците, в копнеж по неуловимото и мимолетното. Мъже с криле на Дедал, с рицарски доспехи, но с върбови кончета се вслушват в собственото си ехо , очаквайки женският шепот в пролетната нощ. Спомени от невинноста на детството, коронясано с шапката от хартия, от играта, която вече не си спомняме, но която всъщност никога не сме забравяли.

Някъде там, между живота–миг и живота–вечност.”